rechts-interviewEen MKB-bedrijf opereert in een turbulente omgeving. Technologische ontwikkelingen vragen snelle aanpassingen in de bedrijfsvoering. Stevige concurrentie eist voortdurende prestatieverbetering.

De organisatie kiest er daarom voor om in te zetten op competentie-ontwikkeling en zelfsturing. Door de permanente aandacht voor effectiviteit van het gedrag ontstaat een sfeer waarin medewerkers hun eigen grenzen opzoeken en verleggen; de prestaties van de medewerkers en van het bedrijf nemen toe.

Via het ontwikkelingsprogramma Prodes begeleidt CTO Mens & Organisatie het bedrijf bij de implementatie van de ontwikkel- en beoordelingscyclus en ondersteunt leidinggevenden bij het ontwikkelen van een effectieve leiderschapsstijl. Door de implementatie van Prodesweb, een webbased kennissysteem, ondersteunt CTO Mens & Organisatie de leidinggevenden op afstand. Het bedrijf ervaart zo alle voordelen van de professionele HR-ondersteuning en kan toch de overhead beperkt houden.

En de resultaten? Het bedrijf heeft een efficiencyslag gemaakt die stijgende rendementen laat zien in weerwil van de crisis. Daar waar concurrenten omvallen wordt gedacht aan investeren in nieuwe productgroepen. Niet uitsluitend maar wel mede dankzij ontwikkelingen ingezet met Prodes.

Met trots presenteren wij onze klanten