Het vergroten van de duurzame inzetbaarheid is van groot belang voor werknemer en voor werkgever. Factoren als een hoge gemiddelde leeftijd, lange dienstverbanden, het fysiek zware werk en ziekteverzuim kunnen de inzetbaarheid van de medewerkers in gevaar brengen.
Bovendien stijgt de pensioenleeftijd waardoor de individuele inzetbaarheid voor zowel de werknemer als de werkgever nog belangrijker wordt. Medewerkers van de organisatie moeten duurzaam inzetbaar blijven om een meerwaarde te kunnen blijven leveren aan de organisatie en om gezond en gemotiveerd door te kunnen werken tot aan het pensioen.
Factoren die de duurzame inzetbaarheid kunnen vergroten zijn:
- de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers;
- de correcte naleving van gemaakte afspraken (psychologisch contract);
- de zelfeffectiviteit (self-efficacy): het vertrouwen van een persoon in de eigen bekwaamheid om met succes invloed uit te oefenen op de eigen omgeving;
- de beschikbaarheid van ontwikkelingsmethoden (bijv. Baanrotatie, leermogelijkheden, mentoring en buddy systemen);
- Leiderschap dat leeftijdsbewust de ontwikkeling van medewerkers stimuleert.

Het belang van dit onderwerp wordt onderstreept door het Europees Sociaal Fonds., dat projecten rondom Duurzame Inzetbaarheid subsidieert.

Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Voor meer informatie neemt u contact op met Joep van Maaren, 06-14427492 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met trots presenteren wij onze klanten